Ontmoeten, samen bewegen, de natuur beleven…

Ontmoeten, samen bewegen, de natuur beleven…

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
Centrum, Rokkeveen, Seghwaert, Westerpark c.a.
Categorie:
Activiteitenbegeleiding, Sport & beweging, Erop uit
Tip anderen via:

Word jij hier blij van? Dan is vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen echt iets voor jou!
Onze gratis en wekelijkse wandelingen van ongeveer een uur in het groen worden in een rustig tempo gelopen. De wandelaars kijken steeds weer uit naar de wekelijkse ontmoetingen in de verschillende seizoenen. We vinden het belangrijk dat de wandelaars elke week/maand op ons kunnen rekenen en daarom zijn we op zoek naar extra wandelbegeleiders. Zo kunnen we elkaar afwisselen.
Als wandelbegeleiders van een groep zorg je samen voor een mooie route. Heb je oog voor de natuur en vertel je daar onderweg graag kort iets over? Vind je sociaal samen zijn ook belangrijk? Dan zoeken wij jou!

Stichting Gezond Natuur Wandelen biedt wekelijks gratis begeleide natuurwandelingen aan. Iedereen die het leuk vindt om in een rustig tempo een uur te wandelen is welkom! Natuurlijk zonder verplichtingen.

Locatie en tijden:
Hof van Seghwaert, Gaardedreef achter nr. 169. Elke dinsdag om 10.00 uur
Recreatiecentrum Bijdorplaan Bijdorplaan 471-477. Elke donderdag om 10.00 uur
Stadsboerderij Balijhoeve, Kurkhout 100. Elke woensdag om 10.00 uur
Parkwandeling 1ste zondag van de maand. ’s Morgens om 10 uur. Locatie: start in wisselende parken: Westerpark, Balijbos, Buytenpark of Bentwoud, dit wordt afgesproken door de begeleiders. en doorgegeven aan de wandelaars via mail of app.

Wat ga je doen?
Als begeleider/ster wandel je met jouw wandelgroep vanaf het verzamelpunt ongeveer een uur. Dit doe je samen met een andere vrijwilliger.
Je spreekt af om een keer of vaker per maand mee te lopen in overleg met je lokale coördinator. Een wandelgroep bestaat uit twee begeleiders: één loopt voor en geeft de route aan en één loopt achter in de groep met de mensen op een rustiger tempo. Onderweg kun je als begeleider kort iets vertellen over de natuur, maar dit is geen vereiste. Attenderen op natuur draagt al bij tot natuurbeleving! Na afloop drink je samen met de deelnemers een kop koffie of thee.

Wat krijg je ervoor terug?
De gezelligheid én dankbaarheid van de wandelaars en een groep enthousiaste collega’s/vrijwilligers. Voor vragen en ondersteuning kun je altijd terecht bij de coördinator van de wandelingen.
Wij bieden onze begeleiders enkele korte en interessante cursussen aan in 2023.
Heb je belangstelling of vind je het leuk om af en toe te begeleiden (bijvoorbeeld eens in de maand of vaker)? Dan komen we graag met je in contact! Eerst even uitproberen? Wandel een keertje mee en kijk of het wat voor je is.
Stuur een berichtje aan Corrie onder vermelding voor- en achternaam om in contact te komen te komen met de juiste persoon. Ook graag de wandelgroep(en) van je keuze vermelden.

Gezond Natuur Wandelen heeft inmiddels 100 wandelgroepen in 65 gemeentes.

"Wandel gezellig mee, het is gezond én je geniet van al het mooist in de natuur. Welkom!"

  • De vraag van Corrie is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zoetermeervoorelkaar
  • Corrie is eerder via deze website geholpen
  • Corrie heeft 2 aanbevelingen ontvangen
Laat Corrie weten dat je interesse hebt Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
  • De vraag van Corrie is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zoetermeervoorelkaar
  • Corrie is eerder via deze website geholpen
  • Corrie heeft 2 aanbevelingen ontvangen