Maatschappelijk Begeleider

Maatschappelijk Begeleider

Tijdsbesteding:
regelmatig
Plaats:
Meerzicht
Categorie:
Administratie, Vluchtelingenondersteuning, Maatjes & buddy's
Jongeren
Ja
Tip anderen via:

Ben jij sociaal, maak je makkelijk contact en vind je het leuk om praktisch bezig te zijn voor vluchtelingen? Wij zoeken iemand die het initiatief neemt en vluchtelingen ondersteunt en wegwijs maakt op gebied van huisvesting, financiën, onderwijs en gezondheidszorg. Ook help je bij het opbouwen van een sociaal netwerk en bij het zo snel mogelijk zelfstandig en onafhankelijk maken van jouw cliënt. Kortom, help jij een vluchteling werken aan een goede start en toekomst in Nederland? Dan is de rol van maatschappelijk begeleider precies iets voor jou!

Als maatschappelijk begeleider bied je individuele hulp en ondersteuning aan vluchtelingen die zich vestigen in de gemeente en voor het eerst een eigen woning krijgen. Je geeft informatie over de Nederlandse samenleving, instanties en wet- en regelgeving.

Jouw rol als maatschappelijk begeleider
Het bieden van praktische ondersteuning bij vragen en problemen omtrent financiën, onderwijs en gezondheidszorg is een belangrijk onderdeel van je rol als maatschappelijk begeleider.
Je bouwt een vertrouwensband op en biedt een luisterend oor. Het is van belang dat je oplossingsgericht bent, initiatiefrijk en een dagdeel per week beschikbaar bent. Wanneer de basis op orde is, ondersteun je je cliënt bij het opbouwen van een sociaal netwerk en een zinvolle dagbesteding.
Je coacht in het vergroten van de zelfredzaamheid, je houdt de voortgang bij en legt gemaakte afspraken vast in ons cliëntvolgsysteem.

Herken jij jezelf in bovenstaande en ben jij
Zowel betrokken als nuchter
Empathisch en in staat te stimuleren en motiveren
Flexibel en oplossingsgericht
In staat om op ingewikkelde zaken op een eenvoudige manier uit te leggen
Je kent de sociale kaart in de gemeente of bereid om je hierin te verdiepen
Je bent minimaal 4 uur per week beschikbaar en bereid minimaal een jaar te blijven (dit om onze cliënten een vast en vertrouwd contactpersoon te kunnen bieden). Meld je dan aan!

Wij bieden jou
Een stimulerende en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling. Een prettig team waarin iedereen elkaar ondersteunt om samen vluchtelingen verder te helpen. Alle vrijwilligers werken onder begeleiding van een professional. VluchtelingenWerk Nederland biedt verder ook een inwerkprogramma waaronder de verplichte basiscursus, workshops en trainingen en reis- en onkostenvergoeding. Wij vragen daarnaast al onze medewerkers een Verklaring omtrent Gedrag aan te leveren.
Interesse?

Het werk van een maatschappelijk begeleider is een onvergetelijke ervaring die je niet wilt missen! Heb je interesse om vrijwilliger maatschappelijk begeleiding te worden? Stuur dan een korte motivatie met CV, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!

  • De vraag van Irene is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zoetermeervoorelkaar
  • Irene is eerder via deze website geholpen
  • Irene heeft één aanbeveling ontvangen
Laat Irene weten dat je interesse hebt

Vul het veld in om te reageren op de vraag: "Maatschappelijk Begeleider" van Irene.
Goed om te weten: om je veiligheid en die van andere Zoetermeervoorelkaar deelnemers te beschermen, hanteren we gedragsregels. Indien er een vermoeden bestaat van het overtreden van deze regels, dan kunnen wij verstuurde berichten inzien.

Ik wil helpen
Liever telefonisch contact? Toon telefoonnummer
Aangesloten bij:
organisatie logo VluchtelingenWerk Nederland
Geplaatst door:
Profielfoto van Irene
100% profielsterkte
  • De vraag van Irene is bekeken door de helpdesk
  • Deze persoon staat ingeschreven op Zoetermeervoorelkaar
  • Irene is eerder via deze website geholpen
  • Irene heeft één aanbeveling ontvangen
Jongeren
Ja

Meer vragen van Irene namens VluchtelingenWerk Nederland

  Omschrijving van de vraag Plaats Categorie
  Begeleider Huisvesting Meerzicht Administratie, Vluchtelingenondersteuning, Maatjes & buddy's
  Juridisch begeleider gezocht! Buytenwegh de Leyens, Hoornerhage c.a., Meerzicht Administratie, Financieel & juridisch, Vluchtelingenondersteuning
  Coach Vestiging Meerzicht Administratie, Vluchtelingenondersteuning, Maatjes & buddy's
  Vertaler Dari/Farsi Zoetermeer Meerzicht Taal & lezen, Vluchtelingenondersteuning, Maatjes & buddy's
  Vertaler Tigrinya Zoetermeer Meerzicht Taal & lezen, Vluchtelingenondersteuning, Maatjes & buddy's