UVV Zoetermeer

Adres
Bessie Smithrode 15
Vestigingsplaats
Zoetermeer
Telefoon
Toon telefoonnummer
E-mail
Toon e-mailadres
Website
https://uvv-zoetermeer.nl
Omschrijving
Onze missie is het verlenen en bevorderen van maatschappelijke hulp via menselijk contact.
U vindt ons overal in Zoetermeer.
We ondersteunen kwetsbare ouderen in onze stad met speciaal op hen gerichte projecten:

BEGELEID VERVOER
Voor mensen die niet (meer) zelfstandig met het openbaar vervoer kunnen reizen. Een vrijwilliger haalt u thuis op, brengt u naar waar u naar toe wilt, blijft maximaal 2 uur op u wachten en brengt u dan weer thuis. Voor deze dienst wordt een kleine vergoeding gevraagd.

BEGELEIDING NA OPNAME
We ondersteunen u op aanvraag van ziekenhuis, zorgpension of revalidatiekliniek als u net ontslagen bent en moeite heeft om thuis weer de draad op te pakken.

UW VERHAAL VERTELD
Een vrijwilliger schrijft uw levensverhaal op en zorgt ervoor dat het in boekvorm wordt uitgebracht. Leuk voor uzelf of uw (klein)kinderen en andere familieleden.

TELEFOONCIRKELS
Voor iedereen die behoefte heeft aan regelmatig contact, bijvoorbeeld uit veiligheidsoverwegingen. Of omdat u minder mogelijkheden heeft om anderen te ontmoeten door uw leeftijd, handicap of ziekte. Het geeft een gevoel van zekerheid als iemand regelmatig informeert of alles in orde is. Vooral als u alleen woont of moeilijk de deur uit kunt.

LANGE LAND ZIEKENHUIS
In het Lange Land Ziekenhuis vindt u onze vrijwilligers in de rol van host of hostess in de centrale hal, we voorzien patiënten en meegereisde bezoekers van koffie of thee op de Spoed Eisende Hulp en we ondersteunen ouders en kinderen op de KNO-poli. Ook zijn er gastvrouwen/heren op de verpleegafdelingen en in de huiskamer voor patiënten en brengen we patiënten met de rolstoel van de afdelingen naar de fysio en terug.

DIENSTENCENTRA
In de dienstencentra Albrandswaard, Bijdorplaan Gondelkade en Petuniatuin organiseren en begeleiden we zaken als een Kreasoos, Handwerkclub, Spellensoos, Koersbal of Open Tafel. Forum

BOODSCHAPPENDIENST
We doen boodschappen voor mensen die dat zelf niet (meer) kunnen.

BESTUUR
De inzet van ruim 210 UVV-vrijwilligers wordt gecoördineerd door 7 bestuursleden, die allemaal ook 100% vrijwilliger zijn. Bij UVV Zoetermeer wordt niemand betaald. Je krijgt hooguit een bescheiden onkostenvergoeding. Maar dat maakt het werk niet minder uitdagend of dankbaar.

Kijk voor nog meer informatie en actuele vacatures op onze website: www.uvv-zoetermeer.nl
of volg ons op Facebook: www.facebook.com/ZoetermeerUVV
Profielfoto van Ton

Begeleid Vervoer

UVV Zoetermeer

Onze service is maatwerk: Naast ophalen en thuisbrengen, kan onze vrijwilliger u thuis helpen bij vertrek en vergezellen op uw beste...

Profielfoto van Ton

Boodschappen Begeleiding

UVV Zoetermeer

De Boodschappen Begeleiding Dienst van UVV Zoetermeer helpt mensen die • niet (meer) in staat zijn om hun dagelijkse boodschappen ze...

Profielfoto van Ton

Uw Verhaal Verteld

UVV Zoetermeer

Net als iedereen heeft u een schat aan waardevolle herinneringen. Niet iedereen praat er graag over, maar u wel! Eigenlijk zou u er...

Organisatie logo UVV Zoetermeer